Orada na žaru – Idealan obrok za porodicu

Sastojci:

  • 2 sveže orade (oko 400g svaka)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Sok od 1 limuna
  • So i biber po ukusu
  • Sveži peršun (za posipanje)
  • Kriške limuna po želji

Operite orade i osušite ih papirnim ubrusom. Isecite nekoliko dubokih rezova na obe strane ribe kako biste omogućili ravnomerno pečenje.

Za marinadu u maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber. Premažite orade marinadom sa svih strana i ostavite ih da odstoje oko 15-20 minuta kako bi apsorbovale ukusne arome.

Zagrejte roštilj na srednje jakoj vatri. Stavite orade na roštilj i pecite ih oko 4-5 minuta sa svake strane, dok meso ne postane sočno i hrskavo, a koža lepo zapečena. Poslužite oradu posutu svežim peršunom i dekorišite kriškama limuna.

Poslužite ovaj lagani obrok  uz prilog od pečenog povrća i dresing od maslinovog ulja i limunovog soka.