Riblja čorba ili riblji paprikaš?

Toliko je različitih recepata za riblju čorbu i riblji paprikaš.

Priprema se razlikuje od mesta do mesta, od alasa do alasa, svako ima svoje načine i kulinarske tajne.

Ono što se nameće kao gurmanska dilema je: koja je razlika između riblje čorbe i ribljeg paprikaša?

Mnogi ne znaju razliku između ova dva riblja specijaliteta i za mnoge je to ista stvar sa dva različita imena. Pokušaćemo da pokažemo u čemu se sastoji razlika u njihovom načinu pripreme.

  • Dakle, kao što znamo, i riblji paprikaš i riblju čorbu najbolje je spremati u kotliću.
  • Riblja čorba se pravi od više vrsta ribe, a pri tom izboru najvažnije je dodati šarana. Ostale vrste mogu biti som, deverka, štuka, mrena, smuđ, razna bela riba…
  • Šaran mora biti najzastupljeniji, jer daje masnoću i aromu. Poželjno je da se dodaju riblje glave od šarana koje nude najbolju aromu, a mnogi takođe dodaju i riblju ikru od šarana.

Ovako smo mi to videli, a kako vi razlikujete čorbu od paprikaša?